CCD-SNACK, övrigt

Pälsvård

2019-02-15 11:47 #0 av: Erz

Hej.
Jag har sett att det finns vissa som har korsningar mellan ccd och pomeranian.
Nu har jag fastnat för just en sån med då ccd behöver badas varje vecka men pommen mera sällan så undrar jag hur ni gör med era?
Jag vill ju egentligen ha en ccd puff men har lite trasiga fingrar så kan inte bada varje vecka tyvärr så en sån måste jag för hundens skull utesluta.
Vad kan man vänta sig av en sån korsning i form av pälsvård, skällande och aktiviteter. Kan dom hänga med på allt?
(Jag har haft hund i 18 år så jag kan hund men det är betydlig skillnad mellan raser och väldigt mellan korsningar så därav frågan.)
Mvh S

Anmäl
2019-03-31 21:52 #1 av: [Forest]

Är man rädd för pälsvård så är mitt tips undvik blandpäls. Min syster bada inte sin ccd varje vecka 1 gång i månaden. Borsta pälsen kanske varannan dag klippte runt tassarna oftare än kroppen den hjälpte jag att klippa sommaren raka vi ner kroppen o klippte kort på benen. Jag var inte så jätte insatt i pälsvården mer än klippte o raka ner honom så hopoas andra är mer hjälpsamna på ge svar 😉

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2019-04-09 09:17 #2 av: Bjallstal

Vi badar inte vår puff varje vecka. Men han hålls nerklippt(3-4cm päls) blir väl ca 1 gång i månaden om det inte varit skitväder.
Har bokat en til puff som vi ska hämta i påsk.

Anmäl
2019-07-04 20:32 #3 av: Majsanlind

Jag badar min ena puff var 3dje dag, den andra 1 gång i veckan.
Så jag skulle välja en annan ras med inte så mycket pälsvård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.