KLÄDER; tips/frågor

Kläder på puff

2016-12-21 01:51 #0 av: Underbarn

Har ni kläder på era puffar? Är dom frusna på vintern?

Anmäl
2016-12-21 01:54 #1 av: MaaariaS

Ja jag har kläder på min puff/papillon,han är otroligt frusen av sej Fryser

Medarbetare på Chinese crested ifokus.

Anmäl
2016-12-21 01:55 #2 av: Underbarn

#1 ana det när pälsen inte är i samma kvalité / har lika täthet :) tack

Anmäl
2016-12-21 16:51 #3 av: Fridaaaa

Jag har med papillon/puff, men hon klarar sig hyfsat bra men har kläder ibland.

Svärmor har puff och alltid varit lättfrösna

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-12-22 14:38 #4 av: [Wilbur]

Jag hade regntäcke på min fullpälsade puff i början men har insett att hans päls tar otroligt mycket stryk av det.. han är ett riktigt varmblod så jag skippar täcke så länge jag kan.
Den nerklippta puffen får regntäcke nu när pälsen växt ut lite, annars inget :)

Sajtvärd på Chinese Crested

www.chinesecrested.ifokus.se

Anmäl
2016-12-30 11:05 #5 av: MoaE

Puffar behöver inte täcke för kyla. Jag har precis som Wilbur ett regntäcke men använder det i princip aldrig. Det sliter på tok för mycket på pälsen. Fodrat skulle jag aldrig drömma om att klä henne i då det skulle ge upphov till enorma tovor och slitning på pälsen.
Jag har även en nerklippt puff som endast haft regntäcke på sig han med, han klarar sig gott och väl med det då han ändå har lite längd på pälsen :)

Anmäl
2017-01-07 20:48 #6 av: Maleficum

Har en Puff med lite pudel i sig nu på 14 år och dåligt hjärta, han är en riktigt lite fryshund! Även när han har lång päls (den är jättetunn och dålig på ryggen). Så fort han blir minsta blöt fryser han! Men eftersom kläder tyvärr gör att pälsen tovar sig ännu lättare än annars så rakar jag honom helt naken inför vintern och så får pälsen växa ut medan det är kallt och sen blir det ny rakning inför sommarsäsongen (han hatar pälsvård så för bådas skull håller jag honom nedrakad nu för lättare pälsvård och mindre jobb för oss båda).

Vad han har på sig är lite beroende på, när han var med mig och jobba i stallet var han vintertid ofta en liten Michelingubbe med dubbla pyjamasar och tovad angoraullsfilt närmast kroppen, men då spendera han ju också tre timmar utomhus och ibland väldigt stillastående.

En annan fördel är ju att han inte alls blev lika skitigt överallt och man slapp duscha hela honom varje gång man kommit hem.

Har sytt två pyjamaser till honom, den ena med "struthals" som man kan fånga på öronen med också så de inte blir geggiga och snöbolliga när han nosar runt. Har regntäcken också för riktigt regnigt väder. Vet inte huruvida han hade mycket kläder eller inte när han var yngre (och ofta var mer fullpälsad) eftersom han inte flytta in permanent hos mig förrän för ca tre år sedan.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-01-09 13:02 #7 av: Jennicas

Maleficum, din hund är precis lik min! Samma färg och klippning, till och med det där ena gråa örat  i en annars vit päls! Ser ut som samma sorts päls också, silkig och lätt-tovig? Söt!

Anmäl
2017-01-09 13:23 #8 av: Maleficum

#7 Vad roligt! Har du en ren puff eller blandning? Jo, pälsen är silkig och lättovad! Eftersom han har pudel i sig så är den vågig på benen och halsen  och tovar sig ännu lättare en det som är rakt på ryggen. Suger vatten som en svamp också. Nu på äldre dar har hans valpfärg börjat dyka upp mer och han har numera nästan samma färg som min kanin.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-01-12 18:55 #9 av: Jennicas

Det är ren puff! Nya småtovor hela tiden, har klippt ner honom lite mer nu men får mest handklippa då trimmern inte kommer ner i pälsen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.