Uppfödning och avelsfrågor

Valpköp

2015-11-23 21:04 #0 av: eva775

Hej,
Vi har funderingar på att köpa en powderpufftik . Vi har haft telkontakt med uppfödaren och allt låter bra. Vi har funderingar på att åka dit givetvis och träffa dem men..........Jag har dock en fråga gällande stamnamn. Uppfödaren säger att detta är deras tredje kull men att de ej har ansökt om stamnamn. Ännu.
Valparna är registrerade i SKK, det har jag kollat, likaså föräldradjuren. Nu till min fråga: hur många kullar får en uppfödare ta innan man måste skaffa stamnamn? jag har för mig att det finns en regel som säger att man måste ha stamnamn i och med att man tar en tredje kull valpar. Handlar säljaren i detta fall olagligt eftersom de ej skaffat stMnamn ännu, eller räcker det att valpar och föräldradjur är reggade i SKK? Jag själv är kattuppfödare och där är det en kull man får ta innan man måste skaffa stamnamn för att få regga din andra kull.
Hoppas på snabbt svar.

Anmäl
2015-11-23 21:11 #1 av: Fridaaaa

Är det inte två kullar per år utan kennelnamn? Om jag inte minns helt fel :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-11-23 21:15 #2 av: AnnaKarin

Kennelnamn är obligatoriskt för uppfödare som efter 1985-01-01 registrerar sin tredje kull.    

Två kullar per år är vad en uppfödare får ta utan särskilt tillstånd från Jordbruksverket.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.