Beteende; problem, frågor, tips

behåller hanen beteende efter kastrering?

2015-05-11 13:39 #0 av: kena10

Nu är vår lilla 7-månaders valp kastrerad och allt gick bra. Han är en blandning av chinese crested och chihuahua och väldigt naken.

Någon vecka innan kastreringen blev han väldigt skällig och vaktig på folk som kom och passerade utanför huset. Då vi bor i ett område med ganska mycket trafik och människor blir det jobbigt. Vet att chineser har en tendens att skälla när folk kommer  och att de kan vara lite nervösa av sej, men undrar om det beteendet kan ha haft att göra med att han började bli könsmogen? Och om det kan försvinna efter kastreringen? Kanske tips om hur man gör när de skäller på folk. Har prövat att spruta med blomspruta, men det har inte fungerat så bra.

Anmäl
2015-05-12 13:52 #1 av: MoaE

Försök att förutse och avleda innan han börjar skälla :) Avled med godis eller lek.

Anmäl
2015-05-13 08:11 #2 av: Fridaaaa

Beror på om det är hormonellt beteende eller inte.
Båda raserna har lätt för skall, så tror det hänger mer på det samt att hanär i en "trotsspökålder) vid den åldern också. Kan relatera till mina små här hemma Glad
Håller med #1

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-05-13 19:22 #3 av: kena10

Tack för svar, båda två. Har försökte lite med att avleda med godis och bus. Men han skäller däremellan och jag är rädd att han uppfattar bus och lek som belöning för skällandet.

Anmäl
2015-05-13 19:24 #4 av: Fridaaaa

#3 Beröm när han är tyst vid avledningen Glad
Har du möjlighet att ta bort honom om han skäller? Dvs ta honom till annat rum? Och att han inte får hälsa förrän han är lugn och tyst?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-05-13 22:19 #5 av: Cahira

Det tar ca 6 månader för hormonerna för att sjunka efter kastrering. Men de flesta beteenden stannar kvar även efter kastrering. Lyfta benet när den kissar, territoriell, m.m. 

Men kommer inte reagera lika starkt vid löptikar och kan inte försöka sig och vissa individer kissar allt på en gång istället för småskvätter efteråt men vissa fortsätter med skvättande. Det varierar. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.