Pälsvård, Hudvård och problemhud

Torr

2015-04-07 19:31 #0 av: [Trollbjörken]

Min lilla Alice har blivit jättetorr i huden. Läderliknande bak på låren, sår över knävecken och armbågarna och flagnar över hela kroppen Ledsen Har varit såhär i över en månad och vi smörjer och smörjer med aloe vera med mycket små resultat...Idag har jag rakat av pälsen och duschat henne med schampo blandat med barnolja som jag sedan sköljde av noga, sedan smörjde jag in hela henne rejält med kokosolja och på med en pyjamas så hon inte kan slicka. Någon som har mer tips på hur jag ska göra för nu ser hon fruktansvärd ut...hon verkar int elida något av det mer än att hon slickar då och då men eftersom det börjar bli sår så vill jag åtgärda det fortast möjligt...

Anmäl
2015-04-09 17:28 #1 av: Hildgrim

Vilket foder äter hon? Ger du något tillskott av fett?

Många nakenhundar med hudproblem verkar bli hjälpta av att övergå till råkost och/eller tillskott av fiskolja. 

Anmäl
2015-04-10 11:53 #2 av: [Trollbjörken]

Hon äter mush vaisto, aldrig varit torr innan

Anmäl
2015-04-11 13:44 #3 av: pälli

Vid årstidsskiftningar kan dom lätt bli torra. Min tös har en period av torrhet vid höst till vinter och vid vinter till vår. 

För mycket dusch kan torka ut huden det med. Aloe Vera Gel (100% eller 99%, inget under det) ska och bör återfukta huden bra, så konstigt att det inte hjälper så värst mycket.
Hade min hund varit så torr hade jag inte duschat henne så ofta och inte smörjt in med varken barnolja eller smort in med kokosolja. Jag hade duschat varannan vecka så huden får läka och 2-3 gånger under dagen smörja in det drabbade området med Aloe Vera Gel och sen haft is i magen.

Anmäl
2015-04-12 02:07 #4 av: Cahira

Jag skulle ta in till veterinär. Plötsliga skillnader de inte haft förr kan vara något medicinskt och veterinären har medicinschampon och annat. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.