Hälsa och sjukdom

Hud + tänder besiktning

2014-12-06 12:47 #0 av: Ellenfyrkant

Jag har visat intresse på en blandrasvalp med 50% kines. Valpen är helt naken. Jag har bett om foto på genomgången besiktning och denna valp är ua på allt utom tänder och hud. Kommentarerna kring detta är att valpen har en 1,5 cm utbredd inflammation i huden i nacken. Och mjölktänder 503 + 603 har inte brutit fram ännu. Detta vid 8 veckors ålder.

Jag har inte erfarenhet av nakenmodeller sedan tidigare så nu undrar jag om detta är vanliga saker (bör pris reduceras?), eller om detta är ett resultat som borde få mig att backa. Otroligt tacksam för hjälp!

Anmäl
2014-12-06 12:57 #1 av: Ellenfyrkant

Kan tillägga att båda tänderna gäller överkäke!

Anmäl
2014-12-06 17:55 #2 av: Snovit79

Tänderna kan variera i ålder tyvärr. Min höll på att byta vid 12 v. Medans brodern puff inte hade några tänder alls förens den var 6-7 månader. 

Anmäl
2014-12-06 20:57 #3 av: Thaisilk

Många nakna kineser får aldrig komplett bett (alla tänder) så det är inte säkert att din nakna valp får alla tänder varken i valp- eller vuxenbettet. Tandbortfall hör ihop med nakenheten.

Hudinfektionen i nacken - vet du vad den beror på? Kan det vara så att din valp säljs som "naken" men egentligen är rakad eller behandlad med hårborttagningsmedel? Det görs på renrasiga SKK-registrerade för håriga "nakna" kinesvalpar så varför inte också på blandraser (för att kunna ta lite mer betalt genom att sälja dem som "nakna")?

En hudinfektion kan naturligtvis bero på annat än klumpig rakning/hårborttahning men då är risken stor att infektionen beror på nedsatt immunförsvar - något hunden kan lida av under resten av livet.

Anmäl
2014-12-07 09:30 #4 av: Hildgrim

Alla äldre nakenraser (kines/mexare/peruan) får aldrig full tanduppsättning, det hänger helt enkelt ihop med nakengenen. Detta är inget som påverkar priset (dom nakna individerna brukar alltid vara dyrare än dom pälsade, trots att dom pälsade aldrig har tandproblem).

Hudproblemet skulle jag vara uppmärksam på dock. 

Anmäl
2014-12-07 17:47 #5 av: [vdotrota]

Nakna saknar förvisso tandanlag, men bra nakna tandanlag saknar bara premolarer. Canintänder molarer (speciellt de större i både övre och nedre) och insisiver bör finnas där (vid vuxen ålder).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.