CCD-SNACK, övrigt

Smuts yay or nay?

2014-05-25 03:50 #0 av: Cahira

Vad tycker era kineser om smuts och väta?

Jag var beredd på en fisförnäm hund som Ixxi men oj vad fel jag hade. Han rullar i allt, till och med sin egna hundmat. Han springer i vattenpölar och lera och rullar sig i allt som luktar päckel. Galen Han är en riktig liten lortgris! 

Och regn? Tror inte han märker när det regnar. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-25 07:30 #1 av: [Ellenme]

Molly går inte i vattenpölar utan går runt dom eller hoppar över dom. Att gå ute när det nyss regnat är ingen höjdare då hon får massa smuts på magen.. men efter att jag varit envis och tvingat henne att härda ut så går det an Lipar Att gå i regn är ingen höjdare heller men duggar det bara så är det chill. Har en väldigt ''ömtålig'' dam Lipar

Anmäl
2014-05-25 10:47 #2 av: [Nude]

NAY, svarar Sylvester! Här har vi en "ömtålig" herre. Visst går han ut i regn, men väldigt ogärna. T.o.m. den minsta vattenpöl går han runt och han skulle aldrig få för sig att päckelrulla.

Anmäl
2014-05-26 11:39 #3 av: Snovit79

Spike vänder i dörren vi regn. :) Smuts har vi inte erfarit ännu. Andskit däremot, det är mums att gnida huvudet emot. :/

Anmäl
2014-05-28 19:59 #4 av: Roxie

Haha!

Indy gillar inte regn till en början. Hon går som en vattenrädd katt, tar stora steg och skakar på tassarna. Men när hon väl blivit blöt är det fullt ös :P Bada gillar hon också. Men hon är för övrigt inte särskilt skitig av sig.

// Sofia

Anmäl
2014-05-29 04:16 #5 av: Cahira

Jag har lyckats få tag på rasens lortigaste exemplar med andra ord. Gapskrattar

Idag rullade han i:
Hästbajs
Torr kobajs
hovrester sen hovvårdaren var här
valnötter från i höstas (mjuka och gosiga)
veckogammal solrutten efterbörd
gräs
katt-torrfoder som blivit spilld
...och det på två timmar.

Och rejsade igenom lera. Han var brungulgrönsvart hela han!

Å andra sidan så sov han fyra timmar efter badet. *S*

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-30 21:18 #6 av: MaaariaS

Max hatar vatten och smuts Glad

Medarbetare på Chinese crested ifokus.

Anmäl
2014-05-31 08:40 #7 av: [Nude]

#5 Det låter lite charmigt, men är kanske inte lika charmigt IRL. Han har ju alla dessa möjligheter att upprepa alla dagar, så det blir mycket badande kan jag förstå. Inget ont som inte har något gott med sig - badandet kanske bara är bra för din allergi.

Anmäl
2014-06-01 03:24 #8 av: Cahira

Åh det har jag glömt säga! Sedan han klipptes ned och torrheten i huden fixades så har jag inte känt någon som helst allergi längre. :) Inte ens mot de andra två hanarna som jag också kände av, eller katterna som samma där jag kände av under samma period. 

Vet inte om jag blev mer resistent eller om mjället gjorde mig känsligare men jag känner ingen allergi längre. Och jag har nu två katter inomhus sen några veckor tillbaka utan problem. :) 

Jodå det är charmigt med en lortgris, trots att han behöver bad ofta. Men jag har turen att bo med en karl som är van vid en annan lortgris som behövde badas så gott som dagligen så han gör det gärna när jag har en dålig dag. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-06-03 15:52 #9 av: [Nude]

#8 Tummen upp

Anmäl
2014-06-03 20:31 #10 av: -Cissi-

#8 Men gud så bra! Tummen upp

Medarbetare på Chinesecrested ifokus. What is it that love does to a woman? Without she only sleeps: with it alone, she lives .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.