CCD-SNACK, övrigt

Sol, människor och hundar!

2014-04-20 21:55 #0 av: [Nude]

Vilken härlig tid vi har framför oss. Hela Sverige har äntligen fått lov att vakna och gräsmattor och bänkar fylls av lättklädda människor. Det blir mycket träning för en osäker hund när man är ute och går. Nästan som lite slalom för att kunna parera mellan joggare, cyklister och vanliga flanörer med eller utan hund. 

Detta blir vår tredje sommar och nu gäller det att visa Sylvester att jag har kollen, så att han kan vara lugn. Ett uppdrag som kan vara nog så svårt, men som jag ska göra allt för att klara. Att andas lugnt vad som än händer är en bra grej! Skämtar

Hur ser det ut hos Er när värmen kommer. Möter ni mycket folk på rundorna och hur klarar hundarna av alla dessa möten?

Anmäl
2014-04-21 00:24 #1 av: Cahira

Vi får åka bil för att hitta folk här. Har inte ens tränat Frodo att gå i koppel än. Generad Men ska se om jag kan träna honom att gå att promenera med bland folk så småningom. Har funderingar på att gå agilitykurs med honom så vi satsar mycket på bilåkning och socialisering. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-21 08:58 #2 av: [Nude]

#1 Agility är en vettig sport för både hund och förare. Kravet är att hunden kan vara lös bland andra hundar och det kan ju Frodo. Han är lös bland allehanda djur. Sylvester kan i nuläget vara lös bland de han känner.

På torsdag börjar en agilitykurs för nybörjare här hos oss. Jag tänkte cykla dit och kolla lite.

Den 6:e maj börjar vi en kurs i "ledarskap för dig och din hund", så det får bli årets organiserade sysselsättning. Kursen går ut på att stärka banden mellan hund och förare, så att hunden blir mer säker i tillvaron.

Agility är målet nästa år. Då har jag haft ännu ett år på mig för att stärka Sylvesters självförtroende. Jag tror på framtiden. Tummen upp

Anmäl
2014-04-21 09:32 #3 av: Fridaaaa

Bor på landet, så är inte mer människor än annars.
Men på stan om vi åker in där, brukar det vara gott om folk.
Roxy klarar möten bra, vill dock hälsa på de flesta men något som tränas på. Lillan är inte med när det är mycket folk, bättre för henne hemma på landet.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-04-21 10:39 #4 av: [Nude]

#3 Hjärta

Det låter väldigt behagligt att bo på landet med sina djur. Tänk att bara kunna släppa ut dem utan att vara orolig för speciellt mycket.

Själv vill jag gärna ha tillgång till stadens utbud. Jag avskyr bilar och bilkörning och är beroende av kortare avstånd. Sen fem år har jag ett boende där min närmiljö bjuder ren natur och 10 min promenad till stadens centrum. Sen Sylvester kom in i mitt liv är jag ännu mer övertygad om att här ska jag bo.

Anmäl
2014-04-22 01:18 #5 av: Cahira

#2 Jo han kan vara lös här på gården men direkt det händer nåt nytt så ska man ju utforska. :) Han har börjat få tonåringskottar i öronen så vi ligger lågt ett tag till. :) Senast igår skulle han in till grannens kossor och hälsa på dom. Knashund. :)

Det är enormt skönt att bara öppna dörren och låta hundarna kissa och leka en stund och sedan komma in igen. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-22 08:27 #6 av: [Nude]

#5 Jag gillar dina ordval. Du kommer ofta med finurligheter. Tonåringskottar i öronen....

Fredrik Lindström, professor i nordiska språk, sa en gång så här: "människor säger ofta att ett ord de hör inte finns. Då svarar jag, det gör det visst. jag har ju precis sagt det."

Jag älskar annorlunda ordskapelser. Tonåringskottar är ett. *LoL*

Anmäl
2014-04-23 00:33 #7 av: Cahira

#6 Haha jasså? :) Kottar och knäck i öronen har jag fått från vovve.net forumet efter över tio år där. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-23 08:00 #8 av: [Nude]

#7 Spelar roll... jag har noterat dina kreativa ordval tidigare och de roar mig. Skrattar

Anmäl
2014-04-24 02:12 #9 av: Cahira

#8 Hehe tack så mycket. :) 

Tror det var häromdagen som jag beskrev någonting som en flodhäst med magknip. Tyst

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-04-28 11:43 #10 av: [Wildfires]


Eftersom vi bor mitt i ett samhälle möter jag en del människor och hundar på promenaderna. Är nöjd att jag kan hantera Chanel under hundmöten numera. Är jag och eventuella andra hundar jag har med mig lugna är hon lugn. :) Svårare är det när min andra hund Azora börjar skälla, det triggar igång Chanel. Så föredrar att gå en och en. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.