Aktivering och Träning

Aktivering under promenad

2014-02-17 08:53 #0 av: [Nude]

När Sylvester har bajsat av sig och jag vill hjärngympa honom, så trär jag kopplet genom öglan på en boll med snöre och låter Sylvester bära hem bollen.

Han får massor av beröm och han älskar sin boll, så han gör det med stolthet. Det behövs massor av koncentration för uppgiften. Efteråt är vi båda nöjda och glada.

Det som är så bra med boll i snöre med ögla är att skulle han släppa bollen utan att jag ser det, så hänger den med oss ända hem i alla fall.

Köp två bollar och klipp av snöret på den ena. Korta av snöret och tryck det genom bollen igen, gör en knut och du har öglan kvar. Bollen ska inte gå att tugga på och samtidigt ska den vara lagom stor för just din hund att hålla en stund i munnen!

Jag tror på att det är älsklingsbollen som gör att han ens vill bära den och ända hem. Bollen med de långa snöret använder jag till att leka bollkastning med. Sylvester älskar den leken, så att bära sin boll är stort.


Anmäl
2014-02-17 08:55 #1 av: [Nude]

På vanliga ICA Kvantum kostade bollen 34 kr.
Bilden är lånad från Animail, där den kostar 29 kr + frakt.

Snöret är 30 cm och bollen 6 cm i diameter.

Länken leder till kundrecensioner av bollen!

Anmäl
2014-02-17 13:27 #2 av: PJ's

Supertips :) tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.