Rasegenskaper

Tik + Hane

2014-02-13 16:26 #0 av: Snovit79

Jag vill helst att Spike ska ha en hane till sällskap, men nu undrar jag hur en hane (kastrerad) och tik skulle gå ihop?

Anledningen till att jag ens funderar på detta är att min kusin som fött upp Spike fått två nya kullar nu. Men mest tikar. En hane som är pp och redan lovad.

Anmäl
2014-02-13 16:30 #1 av: Torreador

Vi har haft kastrerad hane och tik ihop och det funkade utmärkt :-) 

Personligen tycker jag att det är den kombinationen som funkar bäst. 

/Bondmoran

www.bondmoran.nu


Anmäl
2014-02-13 17:23 #2 av: Bjallstal

Vi har en tik(steriliserad) en kastrerad hane och min kinespojke på 9 mån(ej kastrerad) har inte varit något problem alls :)

Anmäl
2014-02-13 19:09 #3 av: Snovit79

Det låter skönt att höra. Då behöver jag inte stänga alla dörrar, så att sägaGlad


Anmäl
2014-02-13 19:20 #4 av: Bjallstal

Nej då :) kommer gå hur bra som helst oavsett vad det blir för tillskott i familjen :)

Anmäl
2014-02-14 09:57 #5 av: Fridaaaa

#2 Kastrerad väl? Sterilisering gör man sällan idag.


Ja jag tror nog att kastrerad hane med tik brukar fungera, men två hanar kan fungera bra med, beror på personkemin Glad
Men kan ju bli bråka om man har otur vid löptikar, vet dem som varit med om det.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-02-19 23:32 #6 av: Underbarn

Här är min hane (kastrerad) med två tikar. Funkar hur braa som helst! Han är inte nå intresserad av dom när dom löper. Vita tiken bor han mest med och hon har gett upp vid löpning och visar inte sitt intresse mot honom längre (förr var hon på honom och red över han och försökte, någon gång parade de sig - när han var kastrerad - men inte längre). Båda är 4/5 år. Vi har en liten yorkie hane också som inte blev med på bild, funkar bra med han också (okastrerad) :) han är ju dock som tokig när vita tiken löper (den andra tiken bor inte hos oss, ägs av min kusin som tar med sig henne till oss ibland) men eftersom min kastrerade hane inte bryr sig i tiken är det lugnt. Yorkie hanen är så pytte liten att han inte kommer åt tiken så de parar sig inte däremot blir han stressad och slutar äta så vi skickar iväg honom på lite semester under löp ;)

Dessa 4 funkar också bra med min kusins andra hund - en kastrerad hane så vi har en liten flock som funkar jätte bra :D två kastrerade hanar två tikar och en fertil hane.
Har ytterligare en tik men hon är sådan bitch att hon ibland ryker ihop med ena tiken (på bild till höger) och min kastrerade hane! Men köper du en valp och hon växer upp med hanen borde det funka klockrent

Anmäl
2014-02-19 23:36 #7 av: [Nude]

#5 Hanar kastreras och tikar steriliseras. Det är bara olika benämning på samma ingrepp beroende på vilket kön det handlar om, så att säga.

Anmäl
2014-02-19 23:42 #8 av: Underbarn

#7 jag har lärt mig att det är en myt. Kastrera gör man oavsett kön. Steriliserar gör man på ex viltdjur på zoo där men vill bevara hormonerna, honor kan då fortsätta löpa.

Könskörtlarna tas bort på en kastrering - även livmoder. Vid strelisering lämnar man kvar könskörtlarna och tar bort sädesledarna/äggstockarna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.