Beteende; problem, frågor, tips

Löp och beteende

2013-10-12 12:34 #0 av: Roxie

Ja nu har våran lilla skrutta blivit stor! 7,5 månad gammal och första löpet började förra helgen och pågår för fullt.
Hon är i så gott som normal i beteendet, lite mer kelig inne, och lite extra dragig och nosig när vi är ute. Annars inget speciellt.

Hur beter sig era vovvar under löp? Märkte ni någon skillnad mognadsmässigt efter första löpet? Berätta!

// Sofia

Anmäl
2013-10-13 18:06 #1 av: [zippo92]

Min tjej löpte första gången i augusti då hon va 5,5 månader...då blev hon lite mer grinig och sur, annars märkte vi inte mycket på beteendet...För 2 veckor sen drog hon igång IGEN, och nu är hon mer kelig, mer intresserad av andra hundar och drar mer på promenaderna.

Har aldrig haft en egen tik förut så det här med löp och sånt är helt nytt för mig, men inte hade jag räknat med att hon skulle löpa 2 gånger på 2 månader ;) 

Anmäl
2013-10-13 18:09 #2 av: Roxie

Ojdå, haha. Ja det förväntar man ju sig inte direkt, även fast man vet att första löpet kan vara lite krångligt.


// Sofia

Anmäl
2013-10-13 18:22 #3 av: [zippo92]

Nej verkligen inte, jag hade hört av alla andra som hade tikar att de oftast drar igång när de är runt 7-9 månader, så när hon va fem månader bokade jag kastreringstid för min hanhund. 4 dagar före kastreringen drog hon igång med löpet, va 3 väldigt roliga veckor med en knäpp hanhund som "gråt" dygnet runt ;) Han är på nu också men inte fullt så mycket, förhoppningsvis blir det ordning med löpen i framtiden så det blir ca 2/år :)

Anmäl
2013-11-17 20:05 #4 av: FlutterShy


Ingen av våra cresteds har löpt än, den ena är snart 1 år och andra snart 2 år. Haha skönt att slippa ylande han-hundar i alla fall. Förlägen

Anmäl
2013-11-17 20:53 #5 av: Fridaaaa

#4 Är hon 2 år borde hon ha löpt nu några gånger. Förmodligen har hon haft tyst löp.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-11-17 22:45 #6 av: [Åva]

Min Nåva har också löpt två gånger nu, på första löpet. Känns ju minst sagt snopet, eller vad man ska säga? Trodde ju hon redan hade haft sitt första löp. :) Men hon verkar blöda mer nu. Det är alltså inom loppet av 2 månader här med, som hon löper för andra gången. 

Hon är mer dragig ute och ska kissa överallt, hela tiden. På lyktstolpar och träd,grästuvor etc. helst på alla som hon ser, när vi är ute och går. Om jag inte sa till henne,så skulle vi aldrig komma framåt. :) Det lustiga är även att när hon kissar, så kissar hon med ena bakbenet upp. Trodde bara hanar gjorde så? Och ja, jag ÄR säker - det är en tik hahah ;) Det har kommit nu med löpet. 

Sen är hon väldigt mycket mer gosig och "tvättar" ofta på mig. Eller ja, jag vet inte om hon tvättar, men hon slickar på mina armar och händer ofta, då när vi myser. 

Nåva är född i Februari i år. :)


Anmäl
2013-11-17 22:58 #7 av: FlutterShy


#4 Hon borde ha gjort det, men det har hon inte. Vi har han-hundar så jag som ägare borde ju märkt om tiken löpte eller ej! ;) Vissa dröjer löpet bara lite längre för.

Anmäl
2013-11-18 08:01 #8 av: Fridaaaa

#7 Dock inte till 2 års ålder, skulle vara väldigt udda i så fall.
Jag tror personligen hon haft något löp Skämtar Tyst löp, även fast ni har hanhundar. Annars låter det som att något är tokigt i mina ögon, småhundar dessutom brukar vara tidiga med löpGlad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-11-18 09:52 #9 av: [_annaH]

Min tik, visserligen är hon ingen kines men efter hennes första löp så blev hon mer mogen och "mammig", hon ska alltid komma och lägga sig i när man skäller på någonSkämtarHon blev lugnare dessutom. 


Anmäl
2013-11-18 11:47 #10 av: Roxie

Jag kan ju uppdatera nu och berätta att hon blivit lugnare, mysigare och mycket mer kärleksfull. Vill gärna komma och pussas, mysa och prata!
Fortfarande trotsig, men myyyycket lugnare :)

// Sofia

Anmäl
2013-11-18 12:00 #11 av: [elmaek]

Mollys första löp var i våras/början av sommaren... hon var sig själv helt enkelt :) Märkte inga förändringar alls faktiskt! Enda jag hoppas på är att hon ska kunna ta hand om sig själv lite bättre vid nästa löp.. mestadels så hon slipper trosorna då hon blir så nedstämd och låg av att ha dom på sig, från att vara världsglad till att bara ligga och deppa Lipar Så för hennes skull hoppas jag hon lär sig med tiden att hålla efter sig själv.. annars åker trosorna på utan tvekan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.