Beteende; problem, frågor, tips

Juckande beteende

2013-06-01 15:21 #0 av: sissi82

Har lämnat bort min ena puff på prov till en familj som har en puff sen innan på ett år. Min är 10 månader. Hon sa idag när det gått ca en vecka att min kille verkarvha svårt att leka, tex dragkamper med leksaker. Slutar istället med att han juckar.verkar annars trivas kanon och de har det kul i varandras sällskap. Vad kan detta juckande bero på.. Han är ingen domenant hund..härhemma var han undergiven de andra. Deras kines är lite lugnare typ som min är. Tänkte om han är i en ålder han inte vet hur han ska bete sig. Där han är sa de googlat och sa det kanske är stress. Men då de leker verkar trivas i varandras sällskap och även med resterande familj verkar det me konstigt. Är det ngt andra är van vid att kineser juckar mkt. Båda dessa är kastrerade

Anmäl
2013-06-01 15:38 #1 av: [typellisch]

Din hund är stressad i den nya miljön hos denna familj. Det är allt. Allting är nytt för han och då blir han stressad. Är han van att vara själv? Om ja, då är det en orsak till stressen. Är han van att få all uppmärksamhet utan att dela med sig av den? Om ja, då är det också en anledning. Får han mindre tid än han är van med? Om ja, då är det också en anledning.

Ni får googla och läsa på hur man får bukt på stress så kan ni arbeta därifrån!

Anmäl
2013-06-01 15:41 #2 av: sissi82

Han e van o bo i en familj med två domenanta hundar o barn. Nu mkt lugnare o han kanskeninte vet vad han ska göra. Nu får han nog mer uppmärksamhet än tidigare då ngn i familjen alltid är hemma

Anmäl
2013-06-01 15:43 #3 av: [typellisch]

#2 Då kan även det vara stressrelaterat :) Han är van med full rulle och mycket händelse och nu är det för lugnt än han är van med. Passivitetsträna skulle jag satsa på.

Anmäl
2013-06-01 15:53 #4 av: sissi82

Jag är mest orolig de överväger lämna tillbaka honom. Då han är en väldigt känslig hund

Anmäl
2013-06-01 15:57 #5 av: [typellisch]

#4 Prata med dom? Om dom inte orkar arbeta bort beteendet så är dom uppenbarligen inte rätt personer att ha honom.

Det är enkelt att arbeta bort stressbeteende. Min nakentjej var också stressad och juckade på sin bädd hela tiden, krafsade på vår glasruta och var allmänt uppe i varv. Jag tog undan alla bollar och när hon väl började jucka eller liknande så tog jag upp henne i famnen och stod och kollade ut genom fönstret (hon gillar att spana) tills hon la sig ner i min famn istället för att stå upp. Då kunde jag ställa ner henne på golvet och hon gick och la sig. Vi slutade leka med bollen och kasta saker på 1-2 veckor så hon kunde varva ner och så var jag lugn och sansad och promenaderna fick bli i lugnare tempo och vi tränade mycket på att hon skulle sitta kvar och invänta varsågod innan hon fick börja äta sin mat.

Är en hund stressad hela tiden blir den till slut sjuk och det kan bli väldigt allvarligt. En hund som varit stressad tappar stresshormonerna efter 3 dagar! Så det är viktigt att man är engagerar och arbetar regelbundet varje dag med det beteendet och inte viftar bort det med handen för att man är för lat.

Anmäl
2013-06-01 16:31 #6 av: Roxie

Kan ju vara så att han är van vid att ha andra dominanta hundar som säger till honom, och nu har han kommit till ett nytt hem där det inte fungerar på samma sätt, vilket då blir en stressfaktor. Dessutom måste ju dessa två hundar komma överens om vem som bestämmer, vilket också kan stressa honom.

// Sofia

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.