Foder

Naturediet Färskfoder

2012-03-08 19:56 #0 av: [Zipzee]

Hej allihopa!

Jag sitter i skrivande stund och jämför, analyserar och funderar över Naturediets färskfoder. Min hund äter i nuläget Eukanuba Dog Daily Care Sensitive Skin. Jag bytte för ca 2,5 månader sen till detta foder då han blev allergisk mot RC Mini Adult, fick ett himla angrepp av finnar och pormaskar och började dessutom klia sig mer än vanligt i öronen.

Han funkar idag relativt bra på Eukanuba men ju mer jag läser om Naturediet desto med övertygad blir jag om att det är ett bra foder. Det innehåller minst 60% kött, är helt glutenfritt, fritt från konstgjorda ämnen och konserveringsmedel, samt är en certifierad holistisk produkt. Det innehåller dessutom Omega 3 och 6.

Tror ni att detta foder skulle passa bra till min kille? Han har som sagt vissa problem med hunden, har dock blivit bättre. Av RC var han i stort sett konstant lös i magen. Nu när han äter Eukanuba är han oftast bra i magen. Han är en periodare så vissa gånger är han väldigt kräsen och ratar maten, är därför väldigt bra om ni kan tipsa om vilken sort som är mest smakfull. Jag vill ha ett färskfoder då han verkligen slukar sin mat, och jag vill att fodret ska vara holistiskt.

Nu vill jag höra era synpunkter om det här fodret, både bra och dåliga. Glad

 

Anmäl
2012-04-08 20:12 #1 av: Johanna-A

Jag har gett mina hundar naturediet i 6 månader nu och jag är jättenöjd. Då jag inte har en naken kan jag inte svara på hur det funkar för hudproblem. Men mina hundars avföring är perfektFlört, pälsen är jättefin och de tycker väldigt mycket om maten, men de gillar inte alla smakerna som finns. De föredrar den med lamm.

Och sen så kan jag inte ge dom så mycket som det står på nature diets rekommendation, det är för mycket.

Anmäl
2012-04-08 20:36 #2 av: [[pimey]]

Funderar också på att byta till färskfoder då min nakenfis ratar precis allt. Någon som vet hur mycket det kostar? hittar inga priser på internet vad jag kan se :/.

Anmäl
2012-04-08 21:21 #3 av: Johanna-A

Nature diet är ett av de dyrare, 18-25 kr för 390 g. Men det finns andra märken:

Bravo

Nordic

Oscars

Sund hundmat

Priima

 

 

Anmäl
2012-04-11 10:59 #4 av: [Zipzee]

Jag ger nu min hund Vom og Hundemat med Lax och han ÄLSKAR det! En 500g-korv kostar på min djuraffär 18 kr och räcker i tre dagar, vilket då ger en foderkostnad på 6kr/dag. Magen är i topptrim och utslagen är som bortblåsta! Kan verkligen rekommendera det :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.