KLÄDER; tips/frågor

i denna kyla??

2012-02-06 21:15 #0 av: Labolina_73

Hejsan,, Jag undrar,, vad sätter ni på era nakenfisar när det är så här kallt?

jag kan tänka mej att en varmfodrad overall bli ganska klumpig, eller?

mycket intresserad av detta..

dom är grymt söta iaf.. :-)

synd bara att så många nakna raser har problem med tänderna..

//Linda

Anmäl
2012-02-06 22:11 #1 av: [Mindless]

Min lilla skit är väldigt frusen så jag har beställt en riktigt tjockt fodrad overall nu. När det var -15 så hade han först en tunn overall, sen en stickad tröja och över det en overall i dubbel fleece. MYCKET knöligt och osmidigt och frös ändå :/ Allra värst blir det ju åt tassarna, men med fleeceskor funkar det så pass att han kan rastas iaf. Är det kallare än -5 får han kramp i tassarna :(

Såg att du sökte overall till din söta lilla tjej. Kan tipsa om VVA-overallerna hos Neddhundkläder. De är vind- och vattentäta och har ett lite silkigt foder som jag tror skulle passa bättre än bara en enkel fleeceoverall till din hund, då fleece har en jäkla förmåga att trassla till pälsen rejält. Pratar du med dom kan dom säkert sy upp en overall med "rätt" mått om det inte finns någon som passar. Dom är otroligt hjälpsamma och serviceinriktade :)

Anmäl
2012-02-06 22:41 #2 av: Labolina_73

hej..

ok, tack snälla för svar och länk.. :-D

//L

Anmäl
2012-02-07 21:06 #3 av: Banankaka320

Min hund har fleece och regnjacka, men hon får bara gå ut och kissa en liten runda eftersom hon har diskbrock som förvärras i kyla. Så hon stimuleras inomhus istället :)


Anmäl
2012-02-09 08:39 #4 av: [RRRonjaaa]

                      Hej!

jag har en liten powder puff ( då inte naken )

 men jag klär faktiskt på honnom oxå nu när det är så här kallt ute...

 eftersom han redan har lite päls ( valp ) så sätter jag på han antingen en liten teddy fodrad overall ( han älskar den )

 eller ett rengntäcke alt, stickad tröja! <3

och ibland några roliga '' sockor '' om han fryser om tassarna :)

Anmäl
2012-02-12 14:47 #5 av: LinaN

Har det varit vindstilla och under -10 har vi gått ut helnakna på snabbkissen runt huset, eller så har det vart den enkla fleeceoverallen och tar den vanliga rastrundan om 10 minuter. Han verkar inte vara superfrusen vår skrutt. Han vart mer frusen i höstas med ruskvädret även när han hade overallerna på sig.

Men ska vi vara ute nån längre stund (som när lillskrutt följer med till stallet) är det fleeceoverall + vindstoppande och fleecefodrad overall ovanpå. Det blev så varmt åt honom att han flåsade på bussen ut till stallet. Och han vart inte kall nån gång under tiden därute och då hade vi ändå -10 i ridhuset och utanomkring.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2012-02-13 12:31 #6 av: Rafflan

Min puff fick problem med tassarna när det kröp neråt -12. Han har rosa tramp dynor och dem blev röda och han ville helst inte gå längre än 10 min.

Så blir nog till att köpa skor till nästa vinter :P

Anmäl
2012-02-13 12:43 #7 av: [Mindless]

#6 Om du ska köpa skor kan jag rekommendera Doggers FGS Fleece som finns på Hundkiosken. Smidiga, billiga och väldigt prisvärda.

Mycket lätta att dra på och kardborrebanden kan flyttas och anpassas så de passar alla olika tassar. Inte ett dugg hala och värmer bra. Bara att skölja av under kranen, torkar fort på elementet :)

Anmäl
2012-02-16 22:44 #8 av: Satum

Våran Mogge är jättevarm av sig (glad för det!) Så för honom räcker en tjock fleeceoverall när det är mellan -5 till -15grader kallt.

Är det varmare än -5 kör vi på en tunnare fleeceoverall. Han är alltid jättevarm (brukar känna innanför overallen ibland)!

Dock så klarar ju inte tassarna mer än upp till -10grader. Allt kallare än det så får han köldkramp efter en stund ute.

Har köpt strumpor till honom men inte testat än då vi endast haft 1 dag här sålänge med kallare väder (-12).

 

Skickar med bild på den tjockare fleeceoverallen!

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.