Rasegenskaper

Hur är dem igentligen i psyket?

2012-01-06 18:27 #0 av: Rafflan

Jag har hittar 2 powder puff valpar som jag fastnat för och ev ska åka och kolla på.

Dock är grejen att dem powder puff jag träffat i jobbiga situationer tex när jag praktisera på djurklinik och på hunddagis har varit väldigt försiktiga, nervösa och några var t.o.m rädda. 1 av 8 powder puff jag träffa var bra, den var framåt, modig, social och glad. Och dem flesta nakna jag träffa var likadana, glada och framåt.

När man träffat dem på stan eller på brukshundsklubben, i miljöer dem känt sig hemma i har dem vart glada och framåt.

Så nu vill jag ha ett ärligt svar då en nervös, rädd och försiktig ras nog inte skulle passa så bra i min vardag. Hur är powder puffs? hur är dem mot nya hundar, människor och miljöer?

Ps: någon som har en bild på en puff som är klippt i ansiktet med sax och inte rakad? gillar inte riktigt när dem är rakade utan planerar att handklippa med sax som jag gjort på bichonen och lagotton ;)

Anmäl
2012-01-07 01:52 #1 av: rivstart

CCD (Chinese Crested Dog) är låååångt ifrån ängsliga, rädda och nervösa, om man köper från rätt uppfödare. Ett av rasens alllra största fel är dåligt temperament, detta då rasen pga att den blev så populär har blivit sönderavlad!! Skiiittrist tycker jag då jag fått träffa kineser med bra temperatur och de är heeeelt underbara! Som små rottweilers... modiga, orädda, framåt, sociala.. ja listan kan göras lång!

Sen beror det ju även på hur mkt man socialiserar dem under präglingsperioden (6v-16v gamla)

Anmäl
2012-01-07 09:38 #2 av: Rafflan

#1 ja jag får ju kolla hur tiken och valparna är när jag träffar dem då och hoppas på det bästa helt enkelt antar jag :P

Anmäl
2012-01-08 16:42 #3 av: Viccan92

Jag håller med hitta rätt uppfödare. Jag känner en helt underbar uppfödare med jättesnälla och sociala hundar. Första gången jag träffade dem och satte mig i deras soffa hade jag direkt 3-4st i knäet. Sedan har hon en som är jätterädd och den har hon inte fött upp själv. Dock är alla hennes valpar orädda och underbara. Så om jag någonsin skulle köpa en kines skulle det vara från henne.

Anmäl
2012-01-09 15:09 #4 av: LinaN

I vår familj har vi 3½ puff, samtliga utom en är framåt, sociala, vaktiga, gosiga, omtänksamma och knäppa på ett bra sätt ^^

Den siste puffen är lättskrämd, ängslig, försiktig, rädd och iom det visar mild aggression framförallt mot större hundar efter att han blev attackerad av en schäfer för något år sedan. Han söker mycket social kontakt och tröst av människorna omkring sig.

Men resten av högen är väldigt framåt och "tuffa" var och en med sina egna egenheter.

Den ½ puffen han är varken naken eller puff då han har ett helt annat hårlag. Men han är mer puff än naken. Samtidigt så vet jag inte om hans hårlag är klassat som puff eller inte. Men iaf, han har varit ganska så nervöst lagd en period när ha nvar ca 6-8 månader, men nu är han väldigt tuff och busar med sina bröder (hela kullen är kvar inom vår familj)

Sen är de 3 brödernas syster som är naken väldigt timid, försiktig och i min mening sjåpig. Men sen har hon den ängslige puffen som sambo, så hans temperament har säkert smittat av sig på henne.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.