2014-01-07 13:23 #0 av: Snovit79

Att giftinformationscentralen har information om allt hundar är känsliga för tror jag dem flesta vet. Men jag fann en annan sida (privat tror jag, men vettig) som tog upp lite mer om julen.

Citat från sidan, som Ni finner här

"Se till att julgranen står stadigt, så att inte en nyfiken hund råkar välta den i sin jakt på glitter, glaskulor och annat pynt. Hundmagar kan inte smälta granbarr, så dammsug ofta kring granen. En krossad glaskula kan ge svåra skärsår i tassarna och om hunden tuggar i sig glittergirlanger eller julklappssnören, kan de snöra åt tarmarna, stoppa tarmrörelserna eller skära sönder dem. Se till att hunden inte tuggar i sig julpynt eller barnens leksaker. Många konstiga saker har plockats ut ur hundmagar - valnötter, majskolvar, legobitar, pusselbitar, kassettband m.m. m.m. 

Lämna aldrig levande ljus i ett rum utan uppsikt. Det är väldigt lätt att en hund vispar ner dem och orsakar en eldsvåda. Och får hunden för sig att äta på ett stearinljus så får ni garanterat räkna med kraftig diarré. Julväxter, som julstjärna, hyacint och amaryllis kan hundar vara känsliga för. Växtsaften kan irritera i mun och svalg och ge magbesvär. Dessa växter är ännu giftigare för katter, så ställ dem så att våra fyrfotade vänner inte kommer åt dem. Låt din hund få njuta av julen genom att hålla vanliga rutiner, ge den gärna något hundgodis och en eller ett par lämpliga aktiveringsleksaker som den kan sysselsätta sig med under helgen! "

Giftinformationscentralen.