Hälsa

Värmeslag

2012-05-25 19:02 #0 av: Banankaka320

Även våra nakna värmeälskande hundar kan få värmeslag, information om temp. skillnader i bilen och symptom på värmeslag och hur du ska göra.

Temp. skillnader i bil

Trots att våra hundar har lite päls eller ingen päls kan dem självklart drabbas av värmeslag i sommar.

Symptom på värmeslag:
Flåsane, slöhet, vinglighet och svettingnar mellan trampdynor. Tillslut feber (42-43) och hunden faller i koma och dör.

VAD SKA MAN GÖRA?
Ser du hunden inlåst i bilen, så sms:a bilnumret till 72503 så får du fram bilägarens namn och stad. Sök sedan på ex hitta.se, eniro.se etc för att få fram telefonnumret. Dock får man krossa rutan och ta ut hunden om man anser att hunden är i fara, se till att ha ett vittne eller ring polis om det finns tid.

Ta ut hunden och kyl den, sätt den i skuggan och kyl ner öron, mungipa, ljumske och hela hunden. Ge hunden vatten, men låt den inte dricka för snabbt. Vattnet får inte vara för kallt, ljummet är bäst. (Annars kan hunden få en chock.) Åk sedan direkt till veterinären.

Källa: Polisen
Källa: Värmeslag
Förvara hund i bil: "Hundtips"

 


Anmäl
2013-01-04 22:29 #1 av: Michaela-N

Man ska ha i åtanke att det är vanligt att folk blir fällda för inbrott i bilen, med böter som påföljd om man försöker rädda en hund från en varm bil. Att ingripa på det viset ska verkligen bara vara en sista utväg!


Anmäl
2013-01-06 21:59 #2 av: Banankaka320

#1 Japp, men man bör skaffa vittnen innan man slår sönder något (om de finns folk omkring) så de kan vittna att man inte försökte göra inbrott utan att rädda hunden! :)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.